El Congrés del Diputats i el Senat estan dissolts des del dia 24 de setembre de 2019. I es tornarán a constituir el dia 3 de desembre de 2019

President del Senat

Última actualització 15/07/2019

Manuel Cruz Rodríguez

President del Senat. Manuel Cruz Rodríguez

Manuel Cruz (Barcelona, 1951), president del Senat, és Senador per Barcelona.

Catedràtic de Filosofia Contemporània a la Universitat de Barcelona.

Director del Departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura a la Facultat de Filosofia d’aquesta mateixa Universitat entre els anys 1986 i 1993.

Professor visitant a diverses universitats europees i americanes.

Ha dirigit les col·leccions «Pensamiento Contemporáneo» i «Biblioteca del Presente», totes dues del segell editorial Paidós. Ha estat codirector de les col·leccions «Filosofía Hoy», a l’editorial Santillana, i «Biblioteca Iberoamericana de Ensayo», a l’editorial Paidós Mexicana. També ha dirigit la revista Barcelona Metròpolis.

Actualment, és el responsable de la col·lecció «Pensamiento Herder», a l’editorial Herder, i de la sèrie «Pensamiento 21», al segell Los Libros de la Catarata.

De 2013 a 2016 va ser president de l’associació Federalistes d’Esquerres.

De 2016 a 2019 va ser portaveu del PSOE a la Comissió d’Educació i a la de Ciència, Innovació i Universitats al Congrés dels Diputats.

És l’autor de més d’una trentena de títols (alguns dels quals traduïts a altres idiomes) i compilador de gairebé una quinzena de volums col·lectius.

Ha estat guardonat amb els premis Anagrama de Ensayo 2005 pel llibre Las malas pasadas del pasado, Espasa de Ensayo 2010 per Amo, luego existo, Jovellanos de Ensayo 2012 per Adiós, historia, adiós, y Miguel de Unamuno 2016 per La flecha sin blanco de la historia.

El seu llibre més recent es titula Dar(se) cuenta.

Ha col·laborat habitualment a El País i El Confidencial.