Salutació del Presidente del SenatÚltima revisió 24/04/2018

Pío García-Escudero, Presidente del Senat

Sigueu tots benvinguts a la seu electrònica del Senat, Cambra de representació territorial que integra juntament amb el Congrés dels Diputats les Corts Generals del Regne d'Espanya, on, d'acord amb la nostra Constitució, es troba representada la nostra sobirania nacional i s'exerceix el poder legislatiu de l'Estat.

La transparència i la rendició de comptes suposen actualment una màxima prioritat i un ferm compromís de la totalitat de les institucions polítiques i les administracions públiques del nostre país, posat de manifest en la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern, que les Corts Generals van aprovar al desembre de 2013.

Aprofitant les enormes possibilitats que hui ens brinden les noves tecnologies, el Senat desitja oferir mitjançant el seu Portal de Transparència la major informació sobre la seua activitat parlamentària d'una manera clara, estructurada, accessible i permanentment actualitzada. Així mateix, el nostre lloc web posa a la disposició del públic continguts detallats sobre el funcionament administratiu de la Cambra, incloent informació referent als seus diferents assumptes pressupostaris, contractuals i econòmics. D'igual manera, amb el propòsit de facilitar la rendició de comptes dels representants polítics, poden ser ací consultades totes les dades consignades en les declaracions d'activitats, béns i rendes de cadascun dels Senadors i Senadores.

En tot cas, la nostra intenció és facilitar tot el que siga possible l'exercici del dret d'accés a la informació dels ciutadans, una labor a càrrec de l'Oficina d'Informació del Senat, sobre el funcionament del qual tota persona interessada podrà trobar també la necessària orientació en aquest portal d'internet.

El nostre major desig és estrènyer els vincles que uneixen el Senat amb la societat espanyola, a la qual servim i representem, i la confiança de la qual ens resulta, per tant, absolutament imprescindible. Espere que el nostre portal institucional ens acoste a aqueix gran objectiu, per l'assoliment del qual sol•licite la col•laboració de tots.

Pío García-Escudero

Presidente del Senat