CONÈIXER I VISITAR EL SENAT

Última revisió 17/01/2020

On es poden resoldre dubtes sobre la història, composició, funcions i procediments parlamentaris del Senat?

Per facilitar el coneixement de la institució s’han elaborat unes fitxes temàtiques sobre la història constitucional del Senat, la seva composició, la forma d’elecció i designació dels senadors, les funcions i els procediments parlamentaris. Hi ha disponibles un breu diccionari parlamentari i una selecció de preguntes freqüents a la zona superior de la pàgina des de qualsevol pantalla per la qual s’estigui navegant.

Es pot sol·licitar una visita guiada al Senat? I assistir a una sessió plenària?

Sí. La pàgina web facilita la visita a la Cambra posant a la disposició dels ciutadans un formulari electrònic i informació sobre com arribar al Senat i en què consistirà la visita. El mateix passa si el que es desitja és assistir a una sessió plenària.

Als visitants amb discapacitat auditiva se’ls pot facilitar un dispositiu per a una correcta audició durant la visita.

Els que no puguin desplaçar-se a la seu del Senat, podran descobrir-ne els edificis mitjançant una visita virtual que en mostra les sales, obres pictòriques, escultures i objectes decoratius.

Quant a les sessions plenàries, aquestes s'emeten en directe a través d'Internet i se’n poden consultar els enregistraments en qualsevol moment una vegada celebrades.

Què ofereix la Botiga del Senat?

La Botiga del Senat és un lloc obert al públic en el qual es poden trobar diversos objectes que reflecteixen motius històrics, artístics i simbòlics del Senat.

En de l'apartat “El Senat obre les seves portes” (al bloc “Conèixer el Senat”) hi ha la informació necessària per poder contactar amb la Botiga i consultar el catàleg de productes disponibles.

Edita el Senat llibres i fullets? Com es poden aconseguir?

Sí, el Senat edita llibres i fullets divulgatius.

El catàleg de publicacions no oficials del Senat es pot consultar a la pàgina web, a l'apartat “Biblioteca i recursos documentals”, on es faciliten les dades de contacte necessàries perquè els usuaris interessats puguin adquirir les publicacions disponibles.