Accessibilitat

Última revisió 07/10/2022

Declaració d’accessibilitat

El Senat, conscient de la importància de facilitar l’accés a la informació que es proporciona a la pàgina web institucional a tots els col·lectius amb diversitat funcional, assumeix el compromís de mantenir l’accessibilitat al nivell més alt possible.

La present declaració d’accessibilitat s’aplica al portal institucional www.senado.es en aplicació del Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic   , pel qual es transposa la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell.

Certificació d’accessibilitat TIC  d’ILUNION

Certificado de accesibilidad otorgado por Ilunion nivel doble A

Aquest lloc web ha obtingut la certificació en accessibilitat d’ILUNION el març de 2019, d’acord amb la Norma UNE 139803:2012, “Requisits d’accessibilitat per a continguts al web”. Aquesta certificació es renova cada 6 mesos. Amb això, s’acredita el compliment del nivell AA (doble-A) de les pautes d’accessibilitat recomanades pel Grup de Treball WAI 2.0 del W3C.

Situació de compliment

La pàgina web del Senat compleix el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre   , encara que els continguts que s’indiquen a continuació no sempre l’assumiran, a causa de les seves característiques especials:

  • Continguts multimèdia en directe.
  • Contingut multimèdia preenregistrat de base temporal publicat abans de l’entrada en vigor del reial decret.
  • Continguts de l’arxiu històric del Senat.
  • Serveis de mapa en línia.
  • Fitxers ofimàtics publicats abans de l’entrada en vigor del Reial decret 1112/2018.
  • Fitxers no generats per la Secretaria General del Senat incorporats com a informació complementària en diferents zones del web.

Procediment d’aplicació

El procediment de reclamació recollit a l’article 13 del Reial decret 1112/2018    

Compatibilitat amb estàndards i disseny visual

Totes les pàgines d’aquest lloc web compleixen les pautes d’accessibilitat o principis generals de disseny accessible establerts pel Grup de Treball WAI pertanyent al W3C.

El disseny visual s’ha dut a terme sota les recomanacions del W3C, sobre els fulls d’estil en cascada, (Nivell 3) (CSS3). Si el navegador o dispositiu de navegació no suporta fulls d’estil, el contingut del web continua sent totalment llegible gràcies al seu marcatge estructural.

Mida del text

El disseny accessible d’aquest lloc web permet que l’usuari pugui triar la mida del text que li convingui. Això pot fer-se de diferents maneres, segons el navegador que s’utilitzi, o es poden fer servir directament els controls Ctrl+ i ctrl-. Aquest lloc web fa servir un disseny web adaptable que permet ajustar els continguts a la mida del dispositiu per millorar l’experiència d’usuari.

Observacions i dades de contacte

Si detecta que algun contingut d’aquest lloc web no és accessible, o si té cap dubte relacionat amb l’accessibilitat d’aquest lloc web, pot enviar un missatge a l’adreça de correu electrònic accesibilidad@senado.es. El Senat es compromet a estudiar la sol·licitud i a fer les millores necessàries tan aviat com sigui possible.