Ander Gil García. Saludo

Última actualització 06/10/2022

Bienvenidos y bienvenidas al Senado.

Welcome to the Senate.

Benvinguts i benvingudes al Senat.

Ongi etorri Senatura.

Benvidos e benvidas ao Senado.

Benvinguts i benvingudes al Senat.

Aquesta Cambra de representació territorial és un reflex de la riquesa, pluralitat i diversitat del nostre país. Un lloc on estan representades no només forces polítiques de diverses ideologies, sinó també la disparitat dels sentiments identitaris que configuren la realitat del que és l'Espanya d'avui.

Per això, és aquí on, a través de la paraula i del debat polític, hem d'avançar en la cooperació i la cerca del bé comú entre els interessos dels diversos territoris del nostre país.

Perquè la igualtat d'oportunitats, la cohesió i el poder de la política territorial tenen avui més sentit que mai i han de ser una ambició que presideixi el nostre funcionament.

Hem d'impulsar amb encara més força, si escau, el diàleg entre totes les regions de la Nació, perquè tothom som necessaris per donar respostes als desafiaments que ens són comuns, com ha quedat demostrat durant la crisi sanitària.

I el marc d'aquest diàleg només pot entendre's al Senat, com en la nostra democràcia, des del respecte a la nostra Constitució, per assolir un nou temps de consideració cap a l'Espanya plural i diversa en idees que conformem entre tots i totes.

Com a poder legislatiu, som els hereus i les hereves del mandat de la Constitució de 1978. Tenim a les nostres mans defensar l'arquitectura política que ha fet possible el país dels drets i de les llibertats que gaudim avui. Elevar el debat polític, passar de la paraula a la llei i avançar cap a acords i consensos que millorin la vida de tots els ciutadans i totes les ciutadanes que han dipositat la seva confiança en nosaltres.

I fer-ho, a més, amb honestedat, sentit de servei públic i transparència. Per això, aquest lloc web és, a més, una eina fonamental per obrir vies de comunicació amb la ciutadania, fer conèixer l'activitat de tots els senadors i totes les senadores que conformen aquesta Cambra i fomentar la participació activa de la societat en l'activitat parlamentària.

Us animo a conèixer també, a través d'aquest web del Senat, la història d'aquesta Cambra i el seu ric patrimoni cultural i arquitectònic.

Un llegat que és de i per a tots i totes.

Us esperem.

Gràcies per la vostra visita.