President del Senat. Salutació


Última actualització 02/07/2019

Manuel Cruz Rodríguez

Manuel Cruz Rodríguez, Presidente del Senado

Benvinguts i benvingudes al Senat, la cambra de representació territorial de l’Estat i que, juntament amb el Congrés dels Diputats, representa el poble espanyol, segons la Constitució. En tot el seu conjunt i en tota la seva diversitat, que és alhora la seva riquesa.

Com passa amb totes les institucions democràtiques, la ciutadania reclama que els seus representants s’ocupin de les seves preocupacions, que donin solució al seus problemes i que mostrin empatia pels seus anhels. Per això, en aquesta XIII legislatura, el meu desig com a president és que el Senat sigui una cambra útil, vibrant, oberta i que escolta. Una àgora on els ciutadans trobin veu i una via per a les seves inquietuds i demandes, que estigui present als diferents territoris de l’Estat autonòmic consagrat a la Constitució i que sigui accessible als ciutadans.

Un lloc per a la reflexió, el debat, el diàleg i l’acord, i en el qual, amb el consens dels grups que l’integren, es pugui donar resposta als desafiaments que tenim com a país i a les matèries que avui ens preocupen com a societat i on ens juguem la nostra cohesió social.

El nostre model territorial necessita, en la mateixa proporció, renovació i diàleg.

Estic segur que, entre tots, aconseguirem que, en acabar la legislatura, moltes de les solucions a aquests desafiaments hagin nascut i passat per un Senat al servei d’Espanya i de tots vostès, els seus ciutadans.